Accions del document

Resum propostes presentades 2013

Comparteix Share
La 9a edició del Premi Davyd Luque a la Innovació en les TIC ha rebut un total de 17 propostes, 10 de les quals han estat elaborades per l'estudiantat, 5 pel PAS i 2 pel PDI de la UPC. A continuació oferim un breu resum de les 17 iniciatives presentades, mostrades per ordre d'inscripció. El breu resum que es mostra ha estat elaborat pels propis participants. Es presenta el treball i l'autoria d'aquells participants que han donat el seu vist-i-plau:
1. TRI CONNEXIONS Treball / Resum
Autor: Gerard Puigoriol, estudiant de la UPC

Espai web on empreses, estudiants i professors de tota la comunitat UPC es puguin relacionar, proposant i escollint treballs finals de grau. L’estudiant podrà trobar el professor adequat i el professor alumnes interessats en les seves matèries d’investigació.
Les empreses proposarien estudis requerits que puguin ser susceptibles de treball final.
2. La UPC a un QRick

El projecte consisteix en l’idea de dissenyar i implementar una web, en format mòbil, per unificar i simplificar la informació de cada facultat de la UPC. Aquesta web permetrà l’accés ràpid, mitjançant un codi QR, a la informació més freqüentada pels estudiants i professors de les corresponents facultats.
3. GAME, Gamification of Moodle Education Treball / Resum
Autora: Cristina Jerez, membre d'UPCnet

La proposta consisteix en utilitzar tècniques de gamificació en la educació online. En concret la incorporació d’una plataforma de videojocs educatius. D’aquesta manera, un professor pot generar mitjançant un interface senzill el seu propi videojoc al que els alumnes accediran a través d’Atenea com accedeixen actualment a un pdf o enquesta.
4. UPC-MasterClass Treball / Resum
Autors: Ana Jokanovic i Jose Carlos Sancho, estudiant de doctorat i PDI de la UPC

No hay nada más motivador y fructífero para los estudiantes que asistir a una clase magistral de profesores de prestigio. Hoy en día esto es posible gracias a la revolución de los Massive Online Open Courses (MOOC). Por ello proponemos una plataforma web/movil que unifique y catalogue de forma personalizada para los alumnos los distintos MOOCs disponibles online para asi mejorar substancialmente la calidad del aprendizaje.
5. UPCsquare Treball / Resum
Autors: Hector Martinez, Luis Bernaldez, Iñaki Quer, Lluis Hernandez, membres d'UPCnet

Pretenem dinamitzar l’aprenentatge amb una aplicació per a “smartphones”. Mitjançant un sistema de jocs i fent “check-in” a les activitats de la Universitat els alumnes obtindran punts en una competició fictícia. Una eina que els professors podran adaptar a continguts, grups o alumnes de forma individual.
6. AteneaLabs

La proposta consisteix en incorporar a la plataforma d’e-learning, Atenea, l'eina necessària per disposar de laboratoris virtuals remots des de la pròpia plataforma.
D’aquesta manera, qualsevol alumne podrà accedir al seu laboratori virtual on trobarà de totes les eines necessàries per realitzar les seves pràctiques.
7. ByTalent Treball / Resum
Autora: Cristina Jerez, membre d'UPCnet

La proposta consisteix en incorporar a la plataforma d’elearning ATENEA l'eina necessària per gestionar el talent o coneixement de tots els alumnes. A partir d’aquesta evolució d’Atenea seria possible crear una plataforma , ByTalent, on es pogués gestionar els knowledges dels membres d’UPC com eina col•laborativa.
8. Posa’t a prova Treball / Resum
Autors: Zain Malik, Ezequiel Anokian i Josep Guall. Estudiant i antics estudiants de la UPC

Es tracta d’un servei que facilita la preparació d’exàmens, pràctiques o presentacions d’una assignatura. La idea principal és oferir als estudiants l’opció de convocar, extraoficialment, la simulació de les proves que s’han mencionat. El paper de la UPC és reservar, de forma automàtica, l’espai necessari per aquesta activitat.
9. Collaborative TextBook Treball / Resum
Autor: Sergio Ramírez, estudiant del CFIS

CTB es un motor de apuntes online colaborativo. Permite a los estudiantes consultar, crear y mejorar sus apuntes de forma interactiva, compartirlos con sus compañeros, hacer anotaciones y realizar y responder consultas.
El objetivo es conseguir que el estudiante sea proactivo con sus estudios, al tiempo que otorga al profesor una herramienta de valor inestimable para la supervisión.
10. Comunica, Informa, Orienta – Cio a la UPC

“Cio” és una aplicació que neix pensant, en el primer contacte universitari: no saber a quina aula anar, on esta aquesta aula, arribar i haver canviat el lloc de la classe, o fins i tot arribar i que s’hagi suspès la classe. Tot això fa pensar crear una eina de comunicació, informació i orientació al voltant de la universitat, aprofitant quelcom tan quotidià com és l’ús del mòbil.
11. Plataforma Social Unificada

Se trata de la creación de un sistema online que permita facilitar y unificar los medios de comunicación entre alumnos y profesores. Se basará en el filtrado de mensajes cortos, que se podrán enviar desde las redes sociales más populares, y tendrá un sistema de widgets que podrán ser incrustados en las diferentes páginas de la universidad.
12. ATMOSPHERE Treball / Resum
Autor: Roberto Díaz, membre d'UPCnet

Sistema que adapta el concepte de Gamificació al Campus, juntament amb un nou sistema de missatges interns sense passar pels servidors externs i amb notificacions Push per a mòbils. Sistema de venda de llibres/documents, i tot amb sistema de validació única i personal sense necessitat de la compte de correu UPC.
Adaptació del Campus per accedir correctament des de qualsevol dispositiu amb aplicació pròpia d’accés.
13. UPCtic Treball / Resum
Autor: David Tamayo, estudiant de la UPC

UPCtic és un projecte que té l'objectiu d'apropar el professorat als alumnes d'una forma senzilla i eficaç, i unificar altres serveis com les webs de les diferents assignatures en un sol element.
Es basa en una estructura semblant a una xarxa social, amb diferents espais (UPC, facultats, assignatures) on exposar dubtes dirigits a l'alumnat o en el seu defecte el professorat.
14. UPCacademy. Plataforma interactiva para la enseñanza Treball / Resum
Autors: Rolando Chacón, Enrique Mirambell i Esther Real, membres del PDI de la UPC

UPCacademy es una plataforma basada en la “Gamification”, abierta e interactiva para la enseñanza de la disciplina impartida por el “Grupo”. Sus objetivos son vincular las nuevas formas de experiencia de los usuarios con las nuevas necesidades educativas garantizando la movilidad y ubicuidad y visualizando la educación del futuro, lo cual implica el aprendizaje continuo durante la vida, o life-long learning.
15. UPC Cloud: serveis al núvol Treball / Resum
Autor: Alex Garcia, estudiant de la UPC

Aprofitar les avantatges de les noves tendències, cloud computing, virtualització i ubiqüitat, per estalviar costos amb la implantació d’un clúster de virtualització. Fer servir aquest clúster per oferir els serveis web més demandats i mantenint la informació dintre de la universitat.
Basat en programari lliure per evitar costos de llicències d’ús.
16. UPCrepo - el Repositori 2.0 Treball / Resum
Autors: Gerard Solé, David Rincón, Carla Iriberri, estudiant i membre del PDI de la UPC

Preservar i obrir el coneixement generat a la comunitat UPC, desenvolupar noves plataformes destinades al treball obert i col·laboratiu, creant una universitat capdavantera en la implementació de bones metodologies de treball. Aconseguint-ho utilitzant repositoris on emmagatzemar i publicar tots els recursos docents, treballs i projectes, i afavorir la visibilitat externa.
17. UPC BigContest

UPC BigContest és una plataforma interactiva que simula el funcionament d’un concurs. Amb aquesta eina, el professor pot destinar una classe o petites estones al llarg del curs a plantejar petites qüestions teòriques o problemes simples que els estudiants hauran de resoldre a classe i contestar via portàtil o smartphone en un temps determinat. Després de cada pregunta, o al final del concurs, es poden revisar els resultats mitjançant estadístiques i comentar les diferents solucions. El professor veurà en temps real quin han sigut els dubtes més significatius del alumnes.
darrera modificació: Juny 2013

Propostes presentades

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   UPCnet.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech